Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2013 16:43 - Новата книга на Петър Краевски "Операция "Райски газ"
Автор: kobata Категория: Изкуство   
Прочетен: 1420 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Операция "Райски газ" от Петър Краевски

Вече е в ход „Операция Райски газ“! Веселите досиета на Прехода са разсекретени! Не пропускайте тази разтърсващо смешна книга на Петър Краевски, от която ще разберете: Що е това хумористичен разказ на ужасите? Кои са най-веселите наемни убийци на света? Кой е Дебелия Джъстин и защо подлежи на ликвидация? Може ли ром да пътува във времето с кон, каруца и противогаз? Как се прави успешен алъш-вериш с извънземно? Има ли поразяваща мощ авангардното изкуство? Откъде тръгват смешните абсурди в медиите? През какви перипетии преминава най-невероятното околосветско пътешествие на всички времена… или защо на лирическия герой понякога му писва и решава да се евакуира от своя разказ?
Всичко това и още много активни смехо-мероприятия – само в „Операция Райски газ“! Прочетете я. Без да е лековата, книгата има лековит характер – неусетно отстранява болестните образувания на Прехода като мизантропия, глупост, безгръбначие, нихилизъм, дебелоочие, лошо настроение и други такива.
„Операция Райски газ“ – хумор, с който се диша по-леко!

Петър Краевски не отскоро си е извоювал имe на млад, все още, автор, който пише и публикува чудесен хумор в стихове – хумор изящен и остроумен, откъдето и да го погледнеш. Същите щастливи белези наблюдаваме в разказите от „Операция Райски газ”. В творбите на Петър Краевски са налице много силни и свежи попадения, което ме кара да вярвам на този автор.

Здравко ПОПОВ

Краевски, без да е краен, се доказва като безкраен талант... И новата му сериозна книга продължава навика му да пише шеговитата, но не и шегаджийска проза... Успех в лова на читатели!


Румен ЛЕОНИДОВ

В „Операция Райски газ” ще усетите за пореден път удоволствието от срещата с един талантлив сатирик. Писател, който умее да те води из лабиринтите на своето остроумие, да те разсмее бурно и да те накара да се впечатлиш от пошлостите и грозотията в живота. Която отново ни е представена с финес и достатъчно чувство за мярка. Малко са истинските, талантливи сатирици от средното поколение у нас. Е, сред тези “малко”, мащабно място е заел Петър Краевски. Утехата е, че е от средното поколение, както казах. Което значи, че има време да радва още своите почитатели с нови книги в бъдеще.


Петър СОФРОНИЕВ

С „Операция Райски газ” Петър Краевски потвърждава твърдението ми, че е Моцарт на днешния български хумор. Петър Краевски е български хуморист, за който няма пресметливи и лицемерни прегради за смеха и пред него рухват крепостите на глупостта. Мислех си тъжно, че след сатирици като Чудомир, Марко Ганчев, Георги Мишев, вече престолът на българския хумор е обезнаследен. Но не е така. Смехът продължава да блика, а това е последното и най-вярното доказателство, че все още ние, българите, сме живи. Не само живи, но и най-нахално и безотговорно се кикотим над драмите си. Защото знаем – само така ще победим – смеейки се! Нуждаете ли се от други доказателства, господа съдебни заседатели? Прочетете „Операция Райски газ” и произнесете присъдата си.

Стоян ВЪЛЕВ

books.janet45.com/books/804
 






Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kobata
Категория: Изкуство
Прочетен: 1099041
Постинги: 335
Коментари: 1592
Гласове: 20871
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930